Näin ilmoitat kohteen

Tämä artikkeli kertoo vain kohteen ilmoittamisesta. Varsinainen vuokraustapahtuma on avattu artikkelissa Näin vuokraat muille

 

Ilmoittautumislomakkeeseen

Kirjaudu sisään, jonka jälkeen paina:

 • Pöytäkoneella valitse oikealta ylhäältä "+ Lisää uusi ilmoitus!".
 • Mobiililaitteella paina vasemmalta valikkonäppäintä (☰) ja valitse "+ Lisää uusi ilmoitus!"

 

Ilmoituslomakkeen täyttäminen

1. Valitse ilmoituskategoria

 • Valitse parhaiten soveltuva kategoria reilusta kymmenestä. Huomaa että kategoriat eivät ole samat kuin etusivun kuvakkeissa. Ne ovat pikalinkkejä, joissa voi olla mukana alakategorioita tai niitä on voitu yhdistellä. 
 • Joissakin kategorioissa on alakategoria, valitse seke kategorian jälkeen jos sitä kysytään. Esimerkiksi kategoria "Veneet ja saunalautat", josta kategoria "Veneet". 

 

 

2. Valitse ilmoitustyyppi (hinnoittelutapa)

Vuokraaja maksaa vuokran aina luottokortilla, joka tilitetään ilmoittamallesi tilille. Katevaraus veloitetaan aluksi ja maksu vapautetaan vuokran onnistuessa. Vuokran hinta perustuu ilmoittamaasi hinnoittelumalliin: 

 • Hinnoittelu per päivä. Jokainen päivä maksaa ja minimi vuokra-aika on yksi päivä. Esim maanantaista tiistaihin on kaksi päivää. 
 • Hinnoittelu per yö. Jokainen yö maksaa ja minimi vuokra-aika on yksi yö eli kaksi päivää. Esim. maanantaista tiistaihin on yksi yö. 
 • Hinnoittelu per tunti. Vuokrat eivät voi ylittää yhtä päivää ja voit myöhemmin valita minä viikonpäivinä kohde on vapaana ja mihin kellonaikaan.

Päivä- ja yöhinnoitteluun voit ilmoittaa myös viikko- ja kuukausihinnat yksikköhinnan alla olevasta näppäimestä. Ne ovat laskennallisia: Viikko on 7 päivää tai 7 yötä (joka on 8 päivää) ja kuukausi on 30 päivää tai 30 yötä (joka on 31 päivää). Voit ilmoituksen julkaisun yhteydessä valita päiviä jolloin kohde ei ole vapaana. 

Vuokran hinnoittelujaksot ja niiden määritelmät on avattu tarkemmin artikkelissa Vuokran hinnoittelujaksot

 

3. Ilmoituksen otsikko

Kerro suoraan mikä asia on kyseessä. Älä kirjoita alkuun "vuokrataan...", sillä se on sivustolla jo selvää. Hyviä otsikoita on esimerkiksi "Honda Civic 1.4 Hybrid 2017" tai "Stihl akkupensasleikkuri". 

 

4. Hinta

Riippuen ilmoitustavan valinnasta ylhäällä voit ilmoittaa joko tuntihinnan, päivä- tai yöhinnan. Päivä- ja yöhinnoittelussa voit halutessasi antaa myös viikko- ja kuukausihinnan painamalla "Lisää hinnoitteluvaihtoehtoja". Viikko- ja yöaikahinta on selitetty ylempänä ja tarkemmin myös omassa artikkelissa (sama kuin ylempänä linkitetty). 

 

5. Vuokraehtojen valinta

Voit valita alasvetovalikosta oletusarvoiset vuokraehdot, joita kohteeseen sovelletaan. Vuokraamo tarjoaa ainakin yhdet oletusehdot, joita voi halutessaan käyttää. Lue itse ehdot, jotta tiedät mihin sitoudut. Koska Vuokraamo ei ole osa varsinaista vuokraa, voit myös kirjoittaa omat ehtosi, tehdä niihin lisäyksiä tai rajoitteita. 

 

6 Tarkempi kuvaus

Kerro kaikki olennaiset kohteeseen ja vuokraan liittyvät tiedot tässä. Pohdi:

 • Mitä tietoa vuokraaja ehkä haluaisi tietää kohteesta?
 • Mitä tietoja sinä haluat tietää vuokraajasta, jotta voit vuokrata kohteen?

Kerro esimerkiksi: 

 • Kuinka ajoissa toivot yhteydenottoa, jotta voit vuokrata kohteen (esim. viikkoa etukäteen?). 
 • Milloin ja miten luovutus tapahtuu, ellei erikseen muuta sovita (esim. arki-iltaisin tai vain viikonloppuisin?). 
 • Missä kunnossa kohde on ja mitkä ovat sen "tekniset tiedot". 
 • Rajoituksia, lisäyksiä tai muutoksia vuokraehtoihin. Kirjoita ne selkeästi ja pidä huoli, että vuokraaja on ymmärtää mahdolliset omat lisäyksesi. 
 • Jos tiedät jo etukäteen, että haluat vuokrata vain tunnistautuneille käyttäjille, kerro sekin jo etukäteen. 

Vaikka sinulla on vapaus muodostaa omat vuokraehtosi, et saa ohittaa Vuokraamo.comin käyttöehtoja. Älä anna ymmärtää, että Vuokraamo.com omistaa laitteen tai on osallisena vuokrassa enempää kuin käyttöehdot määrittävät. Vuokraamo.com ei vastaa kohteesta, ilmoituksesta, vuokraajan tai vuokranantajan toiminnasta. 

Turvallisuussyistä emme suosittele postittamaan kohteita. 

 

7. Mahdolliset muut valinnat

Joidenkin ilmoituskategorioiden kohteissa on lisävalintoja, joita voi täyttää. Ne ovat kategoriakohtaisia. Esimerkiksi matkailuajoneuvoissa kysytään vuodepaikkoja ja kaikissa ajoneuvoissa vaihteistoa jne. Vuokraajat voivat yleensä hakea kohteita näillä lisävalinnoilla suodattamalla tuloksia - esimerkiksi jos haluavat nimenomaan automaattivaihteisen auton tai matkailuauton, jossa nukkuu vähintään neljä henkilöä ym. 

 

8. Sijainti

Kirjoita sijaintiin osoite, jossa kohde on tai josta se noudetaan. Kartta näytetään julkisesti kohdelistauksessa. 

 

9. Kuva

Voit ladata kohteen kuvia.

 • Isot kuvat pienennetään automaattisesti. Kuvien optimikoko on 660x440 pikseliä.
 • Kun kuvaa ladataan, voit tallentaa kohteen vaikkei se heti näy. Kuva ilmestyy noin minuutissa kohteeseen.
 • Voit ladata useita kuvia. 

 

10. "Tallenna ilmoitus" julkaisee ilmoituksen heti

Paina "Tallenna ilmoitus" ja se julkaistaan. 

 • Sinulle aukeaa heti mahdollisuus säätää saatavuutta (kalenteri tai kellonajat), josta lukee lisää alempana seuraavassa vaiheessa. Napauta niitä päivämääriä jolloin et halua kohteen olevan saatavilla ja ne muuttuvat harmaiksi. Voit myöhemmin palata lisäämään näitä ei-saatilla olevia päiviä. 
 • Jos et halua julkaista kohdetta, poistu kalenterinäkymästä (oikean yläkulman ruksista tai painamalla kalenterin vierestä harmaalla alueella) ja paina ilmoitussivun oikealla olevaa "Sulje ilmoitus" -linkkiä. Pääset ilmoitukseen käsiksi omista ilmoituksistasi ("Kohteet" tai mobiilissa "Hallitse ilmoituksia"), joka löytyy oman profiilisi navigaatiosta. 

 

11. Säädä saatavuutta (valinnainen) 

Välittömästi julkaistuasi ilmoituksen (painettuasi "Tallenna" ilmoituksen lisäyssivulla) ilmoitus julkaistaan, sinut siirretään ilmoituksen julkaistulle sivulle ja eteesi aukeaa välittömästi lisävalintoja. Riippuen ilmoitustyypistä eli hinnoittelutavasta voit säätää joko päivämääriä (yö- ja päivähinnoittelussa) tai kellonaikoja ja viikonpäiviä (tuntihinnoittelussa). 

 • Päivä- ja yöhinnoitellun kalenterin päivämääriä klikkaamalla voit valita päivämääriä jolloin kohde ei ole varattaissa. Oletusarvoisesti kohde on aina varattavissa.
  • Esimerkki: Klikkaa lomapäivät jolloin et voi olla luovuttamassa tai vastaanottamassa kohdetta.
  • Kaikki menneet ajat ovat valmiiksi harmaalla värillä, tämä päivä on lihavoidulla mustalla fontilla ja tulevat tavallisella mustalla fontilla. Klikkaamalla päiviä voit merkitä päiviä harmaiksi, jolloin kohde ei ole varattavissa.
  • Kohde on julkinen vaikka se ei olisi varattavissa, mutta vuokraajat eivät voi valita vuokra-ajoiksi päiviä, jotka olet merkinnyt olevan ei-saatavilla. 
 • Tuntihinnoitellussa kohteessa voit antaa jokaiselle viikonpäivälle kellonajat sekä painaa ruksista mikäli kyseinen päivä on ylipäänsä auki tai suljettu kohteen osalta. 
  • Esimerkki: Voit klikata lauantait ja sunnuntait ei-saatavaksi, mikäli käytät kohdetta itse silloin tai se ei jostain muusta syystä ole saatavilla. 
  • Voit säätää viikonpäivittäin myös kellonajat, esimerkiksi jos sinulla on aukioloajat tai jos voit vuokrata aina vain ilta-aikaan ym. 

Saatavuus tallentuu automaattisesti, kun suljet kalenterinäkymän tai klikkaat kalenterin ohi harmaalle halueelle ja palaat listauksen sivulle. 

 

12. Kerro kaikille uudesta ilmoituksestasi! 

Jotta saat vuokria, kerro kohteestasi myös muille! 


Did this help answer your question?

thumbs up
thumbs down

Thanks for the feedback! 🙏🏽


Help by drift