Näin vuokraat muille

Tässä artikkelissa kerrotaan käytännönläheisesti miten vuokraat muille. 

Voit lukea sinulle ja vuokraajalle tarkoitetun yhteisen artikkelin vuokran kulusta täältä. Siinä kerrotaan lyhyesti ja ytimekkäästi milloin rahat liikkuvat ja milloin järjestelmä voi tehdä sinun puolesta päätöksiä rahan suhteen, mutta siinä ei kerrota missä ja miten valinnat tehdään tai mitä kannattaa huomioida vuokratessa. 

Saat viestin tai vuokrapyynnön vuokraajalta

Kun vuokraaja katselee kohdesivuasi, hän voi lähestyä sinua tiedustellen yksityisviestillä tai lähettää suoraan katevarauksellisen vuokrapyynnön. 

  • Yksityisviesti tarkoittaa kyselyä, jossa kysytään kohteesta, sinusta, saatavuudesta tai vuokratavasta lisätietoa, mutta yksityisviesti ei sisällä maksua eikä ole tae maksusta. Suosittelemme vuokraajaa ottamaan sinuun yhteyttä ensiksi yksityisviestillä yksityiskohtien sopimiseksi ja vasta sen jälkeen aloittamaan vuokran. 
  • Vuokraprosessin vuokraaja voi aloittaa kohdesivulta valitsemalla vuokra-ajan ja maksamalla katevarauksen. Tällöin saat erittelyn vuokra-ajasta, sen hinnasta ja tiedon että katevaraus on tehty. Tällaiset erikoisviestit näkyvät vihreänä kommenttina Postilaatikkosi keskusteluketjuissa

Tunnista käyttäjien viestit järjestelmäviesteistä ja tutustu Postilaatikkoon ja viesteihin vuokrissa.

 

Tarkista vuokraajan tiedot

Voit klikata vuokraajan nimeä tai nimimerkkiä nähdäksesi hänen julkisen profiilin. Profiilista näet mikäli käyttäjä on tunnistanut tietojaan, kuten henkilötietonsa. Näet myös palautteet aiemmista vuokrista, mutta muista, että aluksi kaikki aloittavat nollasta. Kuvassa (alla) on henkilöllisyyden todistamisesta kertova kuvake. Jos kuvake on harmaa tai se puuttuu, tietoja ei ole tarkistettu. 

Vuokraamo.com ei tarkista käyttäjien tietoja ellei käyttäjä erikseen itse pyydä sitä. Jos haluat varmistua käyttäjän henkilöllisyydestä ennen vuokraa, tarkista, että käyttäjältä löytyy tieto henkilöllisyyden todistamisesta profiilista. 

 

Viestittely vuokraajan kanssa ennen vuokraamista

Lähettipä vuokraaja yksityisviestin tai teki jo katevarauksen, sovi vuokran kulku etukäteen vuokraajan kanssa ennen vuokran hyväksymistä. Sovi vähintään nouto- ja palautusajat ja kysy mieltä askarruttavat kysymykset. Jos et ole sopinut nouto- tai palautusajasta etukäteen, et voi tietää milloin vuokraaja saapuu. Alla on esimerkki vuokraajan kysymyksestä (alla) ja mahdollisesta vastauksestasi (yllä). Viesti ei ole vihreällä pohjalla, joten se ei ole vielä varsinainen varaus. 

Jos vuokraaja lähestyi sinua yksityisviestillä, pyydä viestittelyn jälkeen vuokraajaa tekemään varsinainen vuokrapyyntö kohdesivultasi. 

 

Hyväksy tai hylkää vuokrapyyntö kolmen päivän sisällä

Kun saat vuokrapyynnön, näet allaolevan kaltaisesti tiedon vuokraajan luottokortille tehdystä katevarauksesta vuokran tietojen kera. Vuokraaminen on sitovaa eikä vuokraa voi perua tämän jälkeen.

Jos et hyväksy vuokraa kolmen päivän sisällä, varaus hylätään puolestasi automaattisesti.

Hyväksyäksesi vuokran, ensiksi paina Hyväksy pyyntö

Tämän jälkeen siirryt Tilauksen tiedot -sivulle, jossa vahvistat hyväksynnän painamalla Hyväksy. 

Voitte jatkaa viestittelyä hyväksynnän jälkeen normaalisti, mutta vuokraa ei voi perua Vuokraamo.comin kautta. Kun vuokra-aika koittaa, luovutat kohteen normaalisti vuokraajalle. 

 

Vuokraaja vapauttaa maksun vuokran lopussa

Kun viimeinen vuokrapäivä koittaa ja vuokra on ohi, vuokraaja ilmoittaa omassa Postilaatikossaan, että vuokra on toteutunut. Se käynnistää varojen siirron sinulle. Jos vuokraaja ei käy tekemässä mitään valintaa, tilaus merkitään automaattisesti toteutuneeksi kolmen päivän kuluttua vuokran loppumisesta ja varojen siirto sinulle aloitetaan.

Rahan siirtymisessä pankkitilillesi menee noin viikko tai kaksi, viive johtuu maksun prosessoinnista. Maksu tulee tilillesi maksuvälittän (Stripe) nimellä. Kun näet allaolevan viestin vihreällä pohjalla, tiedät että maksu on siirtymässä sinulle. 

Mikäli vuokrassa on ongelma, vuokraaja voi pyytää vuokran riitautusta, mutta rahat eivät palaudu hänelle automaattisesti. Voit lukea lisää ongelmatilanteiden hallinnasta täältä. 

Kun vuokra on toteutunut (tai riitautettu), voitte antaa palautetta toisillenne. Palaute on aina julkinen. 

Turvallisuus

Olemme kirjoittaneet turvallisuudesta erilliset artikkelit: 


Did this help answer your question?

thumbs up
thumbs down

Thanks for the feedback! 🙏🏽


Help by drift