Näin vuokraat muilta

Tässä artikkelissa kerrotaan käytännönläheisesti miten vuokraat muilta. 

Voit lukea sinulle ja vuokranantajalle tarkoitetun yhteisen artikkelin vuokran kulusta täältä. Siinä kerrotaan lyhyesti ja ytimekkäästi milloin rahat liikkuvat ja milloin järjestelmä voi tehdä sinun puolesta päätöksiä rahan suhteen, mutta siinä ei kerrota missä ja miten valinnat tehdään tai mitä kannattaa huomioida vuokratessa. 

Ota yhteyttä vuokranantajaan ennen vuokraamista

Kannattaa olla yhteydessä vuokranantajaan ennen kuin teet varauksen ja maksat katevarauksen. Tällöin sinun ei tarvitse odottaa rahojen palautumista, mikäli vuokranantaja ei vastaa. Samalla voit keskustella vuokranantajan kanssa esimerkiksi noudon ja palautuksen tarkemmat ajat ja paikat tai kysyä lisätietoja kohteesta. 

Kohdesivulla

  • Vuokraa -näppäin aloittaa vuokraamisen ja luottokortilta varataan katevaraus. 
  • Ota yhteyttä -näppäin aloittaa pelkän keskustelun ilman rahojen siirtoa. 

 

Suositeltu järjestys

  • Ensiksi tutustu kohteeseen ja ota yhteyttä vuokranantajaan mahdollisimman ajoissa.
  • Kun vuokran kulku ja kellonajat ovat molemmille selkeät, tee vuokra (ohjeet alla). 

 

Ohjeet vuokrapyynnön tekemiseen

Keskustele vuokrastasta vuokranantajan kanssa

Kirjaudu sisään vuokraamoon ja ota yhteyttä vuokranantajaan painamalla kohdesivulla "Ota yhteyttä" -näppäintä vuokranantajan nimen alla. Kurkkaa myös vuokranantajan profiili ja katso onko hänen tiedot vahvistettu. Kohteen hinnoittelun näet kohdesivulla (kuva alla). Hinnoittelutapa (päivä-, yö- ja tuntihinnoittelu) riippuu kohteesta. 
Paina kohdesivuilta "Ota yhteyttä" (yllä). Yhteydenottosivulla kirjoita viesti ja paina "Lähetä viesti". Yhteydenoton jälkeen palaat kohteen sivulle ja saat vastauksen omaan Postilaatikkoosi. Voit seurata keskusteluasi Postilaatikossasi: 

Vuokrapyynnön tekeminen ja katevaraus

Kun tiedät mitä olet vuokraamassa, voit tehdä varauksen. Valitse kohteen sivulla haluamasi päivämäärät (yö- ja päivähinnoittelu) tai kellonajat (tuntihinnoittelu) ja paina "Vuokraa" -näppäintä. 

Painettuasi "Vuokraa"-näppäintä, pääset varaussivulle. Varaussivulla näet maksun summan ja hyväksyt luottokortillesi katevarauksen. Vuokraamo.com ei saa luottokorttitietojasi eikä niitä välitetä myöskään vuokranantajalle, tiedot välitetään suoraan maksunvälittäjäpalveluun. Lähettääksei vuokrapyynnön paina "Vahvista maksu". Kortille tehdään katevaraus koko vuokran summalle, mutta vuokranantaja ei vielä saa rahaa. 

 

Odota vuokranantajan hyväksyntää

Maksu veloitetaan vuokranantajan hyväksyessä lähettämäsi vuokrapyynnön ja vuokranantajan tulee tehdä se kolmen päivän kuluessa. Katevarausta ei veloiteta maksuun, jos vuokranantaja ei hyväksy vuokraa tai ei vastaa vuokrapyyntöön. Voit seurata vuokran tilannetta omasta Postilaatikostasi.

Alla on näkymä, jossa vuokranantaja on hyväksynyt vuokran. Tämän jälkeen odotetaan vuokra-ajan alkamista. 

Voit jatkaa viestittelyä tässä näkymässä ennen vuokraa ja sen aikana. 

 

Merkitse toteutuneeksi vuokran lopuksi

Merkitse vuokra toteutuneeksi viimeistään vuokran päättyessä palautuksen yhteydessä painamalla vihreää "Merkitse toteutuneeksi" näppäintä. Vuokran merkitseminen toteutuneeksi vapauttaa rahat vuokranantajalle, joten älä merkitse vuokraa toteutuneeksi kunnes saat kohteen haltuusi. Jos et merkitse vuokraa toteutuneeksi, se merkitään toteutuneeksi automaattisesti kolmen päivän kuluttua vuokran päättymisestä. 

Jos et reagoi mitenkään, vuokra merkitään automaattisesti toteutuneeksi ja raha vapautetaan vuokranantajalle. Mikäli et saa kohdetta haltuusi vuokran alkaessa, neuvottele asiasta vuokranantajan kanssa ja hätätapauksessa riitauta vuokra. Mahdollinen riitautus on tehtävä ennen kuin vuokra merkitään toteutuneeksi. 

Lue tästä miten toimia ongelmatilanteissa

Kun vuokra on toteutunut (tai riitautettu), voitte antaa palautetta toisillenne. Palaute on aina julkinen. 

 

Turvallisuus

Olemme kirjoittaneet turvallisuudesta erilliset artikkelit: 


Did this help answer your question?

thumbs up
thumbs down

Thanks for the feedback! 🙏🏽


Help by drift